Iată câteva indicii care îți dau de știre că ar trebui să cureți mașina ta de spălat vase

Mașina de spălat vase poate părea că se îngrijește de sine, dar acest lucru nu este adevărat. Trebuie să prevezi nevoia ta de mentenanță și să o cureți la o anumită perioadă. Unele semne includ: miros urât, zgomot crescut sau scurgeri. Dacă observi aceste simptome, urmează sfaturile noastre pentru a asigura cea mai bună funcționare pentru mașina ta de spalat vase.

Înainte de a începe procesul de curățare a mașinii de spălat vase, ar trebui să te asiguri că acorzi atenția necesară bunei practici.

Potrivit consultanților thekitchn.com, pre-clătirea și pre-spălarea vaselor înainte de a pune mașina de spălat sunt operațiuni inutile. Totuși, curățarea cratitelor de resturile de mâncare sau râşniţura farfuriilor, pentru a evita bloca­rea tevilor, este binevenită.

Experții susțin că un senzor de turbiditate poate împiedica mașina de spălat vase să înceapă un ciclu de spălare dacă nu detectează murdărie în apa din vas. Această opțiune ar asigura limitele ciclului de spalare și astfel vasele nu vor fi spalate la nivelul corespunzator. Citește mai mult