Aceste 10 obiceiuri o să facă apartamentul tău mizerabil
Culmea, putem fi chiar cei mai creativi și liberi dintre noi, însă viața cotidiană se formează din obiceiuri pe care le-am adoptat. Din nefericire, unele dintre ele pot fi destul de nocive și vor face ca locuința noastră să devină dezordonată, iar stilul nostru de viață va fi greu de suportat.
Există obiceiuri care pot distruge treptat designul și amenajarea unei case. Aceste obiceiuri se aplică atât la reședințele mai mari cât și la apartamentele mici, după cum este cazul. De aceea, proprietarii trebuie să fie conștienți de modul în care se poartă în relația cu casa lor pentru a preveni deteriorarea lor în timp.
1. Mergi încălțat prin casă.
O problemă comună este când tocmai v-ați întors acasă și intrați direct cu încălțămintea de afară. Până la bucătărie, necesită trei pași, dar poate duce mult mai departe și poate aduce murdarul și praful de afară în casa dvs. Chiar și vara, bine ar fi să evitați să vorbiți cu încaltaminte pe care a fost folositã in exterior al casei.
La intrarea în casă, aveți grijă să puneți un pantofar cu papuci comozi, lângă ușa de la intrare. Acest obicei vă va proteja covoarele și vor respecta igiena locuinței dumneavoastră. Încurajați-vă copiii și musafirii să se descalțe și să îmbrace papuci confortabili și curați după o zi epuizantă.
2. Nu permiteți cățelului sau pisicii să se urce pe canapea.
Pentru ca animalul de companie să se simtă confortabil în casa dvs., încurajați-l să stea pe covoare sau paturi speciale, nu pe canapea sau pat. Acest lucru vă va ajuta să reduceți schimbul de așternuturi și păturilor și să limitați părul animalelor care se răspândește în casă. Chiar dacă este permis acasă, catelul sau pisica nu trebuie sã fie acceptati in pat.
Soluția: Pentru a vă proteja mobilierul de ciudățeniile animalului de companie, încercați să utilizați huse și cuverturi lavabile pentru canapea, fotolii și pat. Restricționați accesul lui la locurile folosite de oameni și oferiți-i o saltea specială din pet-shop unde să poată sta. Astfel, animalul nu va mai urca pe canapea iar dvs. nu veți mai trebui să spălați huse și învelitorile mobile în mod regulat.
3. Reutilizați pliculețele de ceai
Un obicei neigienic frecvent întâlnit în bucătărie este să nu arunci imediat punguțele de ceai după ce au fost folosite. Acestea sunt adesea adunate și puse undeva pe o farfurie, ceea ce contribuie la o atmosferă neplăcută și dezordonată a bucătăriei. Cu cât mai mulți astfel de pliculețe se adună, cu atât mai mult se agresează curatenia prin scurgerile lichide lor.
Soluția: Aruncați pliculețele umede imediat după folosire. Acest lucru ar trebui să devină o practică obișnuită pentru toată familia, astfel încât să menținem bucătăria curată și plăcută. Nu veți refolosi aceste plicuri, așa că aruncati-le fără mila!
4. Evitați să lăsați haine pe scaune
Toți avem acea rutină tristă de a ne arunca hainele pe un scaun la sfârșitul fiecărei zile. Acest obicei poate deteriora nu numai hainele, ci și aspectul general al camerei. Chiar dacă este vorba despre intimitatea dormitorului, astfel de scaune cu haine împrăștiate pe ele oferă o imagine neplăcută încăperii.
Pentru a vă păstra hainele în bună stare, este esențial să luați măsuri de organizare și curățenie. Sortați zilnic hainele, curate în dulapuri sau cuiere iar cele murdare direct în coșul de rufe murdare. Evitați expunerea hainelor pe umerașe sau alte suprafețe, acest lucru aglomerează spațiul și poate deteriora materialul prezentând un aspect jalnic. Spălați și călcaţi regurlamente pentru a vedea cum se menţin forma și frumuseţea hainelor tale.
5. Nu stocați produsele de curățenie greșit.
Dacă doriți să arate bine și să miroasă frumos în baie, este important să puneți fiecare produs de curățenie la locul lui. Evitați amestecarea diferitelor produse, tuburi folosite și cutii goale, altfel muzeul dumneavoastră de produse cosmetice va duce la un aspect dezordonat și miros neplăcut. Astfel, veți fi capabil să găsiți ce căutați imediat.
Soluția: Găsiți un loc special și instalați un raft dedicat produselor de curățenie. Separați cosmeticele de alte articole. Faceți ordine periodic și aruncați produsele expirate, pungile cu resturi ce nu mai pot fi folosite. Reînnoiți stocul regulat cu detergent, lichid pentru gresie, parchet, geamuri, lavete și prosoape. Evitați obiceiul de a fabrica cârpe din materiale la îndemână. Aruncaţi murdăria și înlocuiţi-o cu lavete simple. Prin acest mod baia și debaraua vor arata bine organizat și veţii avea tot ce vă trebuie la îndemână
6. Nu lăsați niciodată curățenia în casă să fie nefinalizată.
Dacă lăsați lucrurile să se adune, aceasta poate fi o soluție temporară, dar cu greu rezultatul arată bine și ajută la curățarea eficientă. Prin urmare, încercați să puneți ordine regulat și în fiecare zonă a casei, nu numai în camerele principale sau cele folosite des. Acest obicei v-ar salva timp și energie mai târziu. Este esențial să mențineți curatenia și ordinea din casa ta pentru a evita dezordinea și haosul care conduc la stres inutil și acumulare de murdărie.
Soluția ideală pentru casa curată este să alocați o zi întreagă pentru această activitate. Compartimentați fiecare încăpere alocând câteva ore pentru curățenie și asigurați-vă că terminați tot ce aveți de făcut. Astfel, veți evita colectarea lucrurilor neterminate sau stresul de a fi surprins în mijlocul muncii și veți gândi cu claritate despre sarcinile ce trebuiesc rezolvate. Bucuria de a avea casa curată și ordonată nu are preț!
7. Nu puteți rezista tentației de a colecționa lucruri
Un obicei care pare nevinovat și inofensiv, colecționarea poate umple în curând casa de obiecte inutile. De exemplu, fotografiile de vacanță pot invadează toți pereții, magneții frigiderului se suprapun pe suprafața metalică sau obiectele iau loc în camere. Pentru a vă feri de o astfel de problemă, asiguraţi-vă că tot ce colectionaţi are un spațiu bine delimitat și că nu este prezent peste tot în casă dvs., pentru a evita aspectul dezorganizat și prost întreţinut.
O soluție bună este să aveți un loc dedicat pentru colecția voastră. Fie că alegeți dulapuri, cutii sau polițe suspendate, asiguraţi-vă că totul se întâmplă într-un singur spațiu. O organizare și o amenajare corecte vă permit să găsiţi cu ușurinţă obiectele de care aveţi nevoie și veți economisi spațiu. Uneori, puteţi face curat și ordonat prin aruncarea lucrurilor pe care nu le mai folosiţi sau prin schimburile de articole facute pe internet sau la târguri de profil cu alte pasionaţi.
8. Asigurați-vă că aveți condimentele la îndemână atunci când pregatiți mâncărurile, pentru a obține un gust excelent.
Fiecare membru al familiei ar trebui să știe unde se află produsele din bucătărie și cum să le folosească. Deseori se adună prea multe cutii de condimente, iar orice va fi cumpărat în plus devine un haos greu de controlat, mai ales dacă etichetele nu sunt schimbate. De aceea este important ca fiecare cutie sau punga sa fie clar marcată cu produsul pe care îl conține, pentru o navigare ușoarâ în lumea condimentelor și a ingredientelor din bucătaria familiei.
Soluția: Aranjați mobilierul în așa fel încât condimentele și produsele să fie ordonate. Utilizați recipiente etichetabile, scrieți clar ce conține fiecare și evitați confuzia. Nu lăsați vechi pachete cu produse expirate, ci aruncați periodic tot ce nu folosiți. Admirați un raft organizat pe placul vostru în loc să căutați prin tot bucătăria după nişte mici produse alimentare!
9. Prea multe hârtii în biroul de acasă? Documentele și cărțile se îngrămădesc pe toate părțile?
Acasă avem tendința de a recrea același model ca la job. Spațiul devine încărcat cu acte și documente, cărțile stau haotic iar biroul arată ca după un câmp de luptă. Chiar dacă vorbim despre un spaţiu personal, biroul și masa de lucru trebuie să transmită ordine și limpezime. Aranjamentul bun al lucrurilor inspiră la muncă organizată și mental ne va ajuta să gândim mult mai clar.
Dacă doriți să vă organizați biroul mai bine, alocați o zi pe săptămână pentru această activitate. Puneți cărțile în bibliotecă sau rafturi și nu lăsați prea multe lucruri pe birou. Puneți ce nu aveți nevoie pe moment în sertare sau folosiți cutii de depozitare, dacă spațiul este limitat. Aranjând frumos biroul veți lucra mai eficient.
10. Aveți nevoie să vă îngrijiți grădina sau ghivecele de flori aranjate? Vă putem ajuta să faceți acest lucru, astfel încât să puteți bucura de frumusețea lor!
Grădinăritul poate fi frustrant, mai ales pentru cei care au puțin timp. Chiar și iubitorii florilor pot neglija grădina din lipsa de timp sau chiar din oboseală. Buruienile crescute peste măsură pot face un spațiu să arate trist și deprimant, indiferent de sezon. Toată lumea prețuiește un loc curat și ordonat, dar nu întotdeauna avem nimeric timp să ne ocupam de acest lucru. Cu toate acestea, există moduri prin care puteți face ca locul să fie cât de cât aranjat.
Soluții: Dacă nu doriți să vă ocupați pe deplin de grădină, atunci gazonul este cea mai bună opțiune. Va arată mai bine și are nevoie de îngrijire mult mai puțin decât florile și tufele. La balcon, puteți lua câteva plante și să le îngrijiți periodic. Însă mulțimea de flori poate fi prea mult pentru voi; poate ar fi o idee să le dăruiți vecinilor, va vor bucura cu siguranța.
La urma urmei, eliminați și corectați obiceiurile nesănătoase pentru a vă bucura de o casă ordonată, frumoasă și confortabilă. Bucurați-vă de spațiul dumneavoastră în liniște și curățenie!