Iată cum să curățați geamurile când temperaturile scad și condensul creează probleme

Știindu-ne cât de greu poate fi să cureți geamurile în anotimpuri mai reci, vrem să vă asigurăm că este posibil. Fereastra curată poate fi un obiectiv real în sezonul rece, chiar dacă temperaturile exterioare scad și iernile sunt mai friguroase. Cu o planificare adecvată și potrivite echipamente de curățare a geamurilor, puteți obține chiar și în caz de îngheț ferestre stralucitoare!

Ţineţi cont de condiţiile meteo atunci când faceţi planuri.

Înainte de a curăța geamurile, este important să vă programați corect momentul. Uitați-vă în prezicerea vremii pentru zilele următoare (dar nu vă bazați doar pe aceasta) și alegeți cea mai caldă zi, fără vânt și ninsoare. De asemenea, trebuie să țineți cont de prezența soarelui chiar dacă e iarnă. Curatarea geamurilor se face întotdeauna în umbră, indiferent de anotimp, pentru a evita urmele nedorite pe sticlă.

Înainte de a începe curăţarea ferestrei, trebuie să vă asiguraţi că toată murdăria şi praful sunt îndepărtate din rosturi. Acest lucru va facilita mişcarea mecanismului corect şi va permite fereastra să se închidă etanş. Pentru noi, garantarea căldurii în casa dvs. este la fel de important ca curatarea ferestrelor. Citește mai mult

Descoperiți 15 tehnici simple și eficiente pentru a face ca casa dvs. să arate mai curată decât este în realitate!

Uneori, când omul nu mai reuşeşte să facă curăţenie sau împiedicat din cauza altor activităţi, cei mai buni prieteni vin atunci să ne viziteze. Este ciudat că nimeni nu observă curăţenia pe care o realizam zilnic, dar toţi remarca absenţa ei. Acesta este paradoxul curăţeniei!

Desi nu sunt obsedata de curatenia din casa mea, sunt recunoscatoare pentru vasele care trebuie spalate, ferestrele care trebuie sterse si covoarele care necesita o curatare periodica. Acest lucru inseamna ca am un loc pe care il pot numi „acasa”.

Trebuie să recunoaştem că este dificil pentru noi să păstrăm întotdeauna o casă perfect curată. Ştim cu toţii cât de greu e să ai mereu lucrurile acolo unde trebuie şi să le cureţi temeinic în fiece zi. Aici intervin soluţiile practice şi ideile din domeniul design-ului. Ambele se potrivesc perfect pentru a o face mai simplă pe cea care realizează aceast proces, dar şi pentru a linişti privirile curioase ale tuturor celor care vin în vizită. Citește mai mult

Ghiduri pentru a vă bucura de mai multe prosoape curate și de întreținerea lor corectă

Nu contează dacă vă bucurați de un duș relaxant sau îl luați grăbit, ceea ce contează cel mai mult este accesoriul pe care îl folosiți pentru a șterge excesul de apă. Cred că nimeni nu ar vrea să-şi frece corpul cu o cârpă aspră, urât mirositoare și zgrunțuroasă! Pielea noastră delicată merită tratament special și ce poate fi mai bun decât un prosop pufos și parfumat? Sfaturile de sus sunt destinate tuturor acelora care își doresc o experiența de baie confortabilă.

Dacă doriți să aveți prosoape de bumbac perfect îngrijite, trebuie să urmați niște reguli importante. Sapunul și cantitatea de detergent pe care le utilizați precum și metoda de uscare sunt foarte importante pentru întreținerea acestor produse. Urmând aceste sfaturi simple veți fi mereu mulțumiți de prosoapele pe care le aveți. Citește mai mult

Câteva trucuri pentru a vă asigura că pernele dvs. sunt curate și într-o stare bună

De câteva zile mă chinui să găsesc o modalitate de a-mi spăla pernele folosind mașina de spălat. Problema este că nu știu prea multe despre acest proces, deci nu am nicio idee cum să fac ca penele mele să iasă curate și perfecte fără a le deteriora.

Eu, întotdeauna ambițioasă și dornică să știu mai mult despre orice, am început să caut și câteva trucuri cu privire la spălarea pernelor. Doar prin surpriza mea mare, am găsit destul de multe informații pe internet! Chiar dacă în primul moment mi-am dorit să nu găsesc nimic ca să evit o treabă suplimentară, la final am fost foarte fericit când am reușit sa descopar tot ce aveam nevoie. Așadar, pentru ca le poat fi de folos și altora care se luptau cu aceeași problema ca mine, restul prelungirii vizitei mele la mașina de spălat l-am trecut pe hâ

Știți că și pernele se pot spăla? Ei bine, da! Procesul este surprinzător de simplu, iar în scurt timp veți avea perne curate, proaspete și frumos mirositoare. Nu uitați să urmați acești doi pași simplu pentru a obţine rezultatul dorit: primul pas constă în curăţarea cu mâna și al doilea pas în folosirea maşinii de spălat pentru pirne! Citește mai mult

Căi eficiente de a scăpa de furnici

După ce am aşteptat încălzirea temperaturilor toată iarna, acum trebuie să ne pregătim pentru problemele specifice cu care sezonul cald aduce. Primăvara şi vara sunt perioadele în care furnicile se înmulţesc exploziv, invadând grădinile şi locuinţele noastre. Cum putem scăpa de ele? Ceea ce facem ca să ne protejăm de această invazie?

Furnicile fac parte din familia Formicidae, una dintre categoriile de insecte “sociale” împreună cu viespile și albinele. Ele sunt considerate agenţi supărători și au peste 12.500 specii clasificate, din numărul total estimat de 22.000. Ușor de recunoscut după antenele lor cotite și după corpul cu formă distinctivă, furnicile au talie îngustă.

Nu recomandăm să vă obişnuiţi cu furnicile, deoarece aceste mici vieţuitoare pot fi foarte deranjante şi pot trasmite boli potenţial periculoase. Din fericire, există câteva metode DIY (Do It Yourself) şi trucuri pe care oricine le poate folosi pentru a scăpa de inofensivele dar enervantele furnici.

Prin menținerea curățeniei la înălțime, puteți să descurajați prezența furnicilor

Pentru a vă proteja de insecte, curăţenia este cheia. Asiguraţi-vă că eliminaţi orice firimituri alimentare și curățați imediat masa după mese. Nu lăsați vase murdare prea mult timp și duceți gunoiul la colectare în mod regulat. În plus, acordați o atenție deosebită bolului animalului de companie și stropiţi în jurul acestuia cu oțet amestecat cu apă pentru a evita ca furnicile să-l invadaze. Citește mai mult

20 de moduri surprinzătoare în care să folosiți bicarbonatul de sodiu în viața de zi cu zi

Bicarbonatul de sodiu nu este doar un ingredient popular în bucătărie, ci și un produs bun pentru curățenie. Acesta poate elimina stratul de murdărie cu ușurință, este blând și eficient ca abraziv și oferă o dezodorizare naturală a camerelor. Toate acestea fac din el un tip ideal de produs pentru curățenia locuinței.

1. Eliminați mirosurile neplăcute din frigider

Este normal ca frigiderul să ia o anumită aromă de la alimentele pe care le depozitează, dar bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi un remediu foarte eficient. Acesta absoarbe toate mirosurile puternice și astfel mâncărurile din frigider nu vor prelua mirosuri neplăcute de la alimentele învecinate dacă puneți în interior un mic recipient cu bicarbonat.

2. Asigură-te că fructele și legumele pe care le cumperi din supermarketuri sunt spălate corespunzător înainte de a fi consumate.

Dacă amestecați bicarbonat de sodiu cu apă, aveți un curățitor eficient care poate elimina stratul de murdărie și ceară acoperit pe produsele alimentare pe care le cumpărați din magazine.

3. Curățați întreaga bucătărie! Citește mai mult

20 de elemente esenţiale pe care trebuie să le menţineţi în minte în timpul curăţeniei

Curăţarea şi reîmprospătarea casei este o activitate importantă pe care trebuie să o facem cel puţin de două ori pe an. Cu toate acestea, chiar dacă ne străduim să fim atenţi, se întâmpla ca unele obiecte sau locuri să nu fie acoperite de procesul de curăţare. Acest lucru nu ar trebui să vină ca o penalizare, ci mai degrabă ca o atenţionare pentru a fi vigilent. Sunt lucruri mici sau spaţii foarte ascunse pe care le putem uita cu uşurinţa.

In, On, Around, Under, Above, Amongst, After, Before, Behind – sunteţi familiarizaţi cu aceste cuvinte? Acestea sunt prepoziţii simple sau compuse pe care le ştim toţi! Dar ele reprezintă și locurile în care trebuie făcuta curățenia. Deci fiindcă le cunoaşteţi acum, nu mai puteţi greşi. Fiecare colț trebuie să raspundă ”curat” la aceste întrebări-prepoziții! Dacă sunteți pregatiți să mergeți mai departe decât aceastã curãtenie de duminicã cu aspiratorul sau cu mopul vã propunem 20 de activitãti profunde pentru pregãtirea casei voastre pent

1. Produse de iluminat și lămpi

Dacă doriţi să vă asiguraţi că corpurile de iluminat montate în tavan, ventilatoarele şi lămpile de masa raman curate şi luminoase, este important sa le țineți curate. O cârpă moale din microfibră sau un produs special pentru curatarea prafului pot face magia. Eliminarea acestuia va avea un impact important asupra aspectului camerei si implicit asupra luminii pe care o emana. Citește mai mult

Pentru a menţine sănătatea familiei, este esenţial să știm cum să eliminăm bacteriile și microbii din locuința

Diferite bacterii pot afecta sever sănătatea noastră. Instituțiile specializate în igiena populației au efectuat numeroase studii care au ajuns la concluzii similare, pe baza cărora vă oferim opţiunile pe care le aveţi pentru a elimina focarele de infecţie din locuinţă.

Bacteriile se pot propagă cu rapiditate; în anumite condiţii de temperatură şi umiditate, unele pot genera noi exemplare începând chiar din 20-30 minute.

Ca să ne ținem de departe de boli, evităm “bacteriile rele” care se găsesc în fiecare casa:

Stafilococul auriu este un germen patogen care cauzeaza infectii serioase in special la persoanele slabe. Acesta poate provoca diverse complicatii si chiar moarte, de aceea este important sa se ia masuri de precautie pentru a preveni raspandirea acestei bacterii.

Mucegaiul și igrasia sunt două dintre cele mai comune probleme pe care le întâmpină proprietarii de case. Acestea pot cauza mâncărime și alergii, precum și pagube structurale care nu sunt ușor de reparat. Pentru a preveni aceste boli ale casei, este important să faceți regulat verificări termice pentru detectarea precoce a problemelor de mucegai și igrasie.

-Salmonella este o bacterie care poate cauza boli infecțioase, cum ar fi salmoneloză. Acestea sunt comune în alimentele contaminate și pot provoca simptome precum diaree, vărsături, febră sau dureri abdominale. Pentru a preveni infectarea cu salmonella, alimentele trebuie manevrate și depozitate în mod corespunzător și gătite complet. Citește mai mult

Spalarea frigiderului si intretinerea lui este foarte importanta

Doriţi să menţineţi frigiderul curat pentru o perioadă mai lungă de timp? Învăţaţi cum să-l spălaţi corect cu produse potrivite şi tehnici practice. Cu puţin efort, veţi putea sta liniştit că alimentele dumneavoastră se găsesc într-un mediu igienic.

Fără frigider şi aragaz, nu am putea pregăti mâncarea sau păstra alimentele proaspete. Aceste două aparate sunt esenţiale pentru o bucătărie bine organizată. V-aţi imagina cum ar fi viaţa fără ele?!

Înainte de invenţia frigiderului, persoanele din Antichitate foloseau natura şi creativitatea pentru a-şi răci şi păstra alimentele. Grecii şi romanii transportau zăpadă de pe vârfurile munţilor în casele lor. Era considerat un lux să aibă o pivniţă de gheaţă – adică o groapă săpată în pământ, izolată cu butuci de lemn şi paie, umplută cu zăpadã care se transforma într-un bloc şi putea fi depozitat pentru luni de zile. Astfel, obţineai o camerã frigorificã naturalã. Citește mai mult

Sfaturi pentru curăţare rapidă

Uneori, musafirii neanuntati dau peste cap programul nostru. Nu-i asa ca adesea intri in panica cand te vad in casa ta nestavilitoare? Astazi iti oferim cateva trucuri pentru curatenie rapida, astfel incat sa nu mai fii pus intr-o situatie stresanta chiar inainte de sosirea musafirilor.

Dacă vrei să obţii o curăţenie rapidă, trebuie să identifici motivul aspectului dezorganizat al încăperilor. Hainele aruncate peste mese, cablurile încurcate şi multe obiecte mici care se găsesc pretutindeni sunt motive suficiente pentru a face curat. Pentru a scăpa de stresul acestei sarcini, urmează paşii corectaţi pentru a te bucura de un spaţiu organizat cât mai rapid.

Începe cu îmbrăcămintea şi incaltamintea

Învăţaţi să faceţi ordine în câteva minute! Umeraşele şi un dulap pentru pantofi sunt indispensabile în camerele de dormit. Gecile de iarnă, paltoanele, trenciurile, pălăriile şi pelerinele pot fi uşor aranjate pe umeraşe, iar încălţămintea cu sezonul nepotrivit se depozitează în dulapul pentru pantofi sau cutiile din carton. Curelele, genţile etc. vor fi aninate bine de cârlige speciale montate pe uşile dulapului. Puneţi la punct această procedură de curând poate economisi spaţiu folosind şifoniere, valize noptiere sau coşuri pentru depozitare Citește mai mult