ce-agenti-patogeni-se-gasesc-in-rufe-murdare

Ai rufe murdare intr-un cos sau in dulap?

Posted on 10-02-2020 , by: Dragomir Victor , in , 0 Comments

Ai rufe murdare intr-un cos sau in dulap? Cu siguranta nu te-ai gandit la faptul ca un cos cu rufe murdare, pozitionat neadecvat, iti poate pune sanatatea in pericol, dar, asa este.

Oamenii de stiinta au descoperit ca hainele si lenjeria murdara pot adaposti agenti patogeni periculosi, depozitarea neadecvata a acestora crescand riscurile pentru sanatate.

Pentru o mai buna informare accesati si link-urile: spalatorie haine Bucuresti si curatatorie perdele Bucuresti.

ce-agenti-patogeni-se-gasesc-in-rufe-murdare

Ce agenti patogeni se gasesc in rufe murdare

 

Cercetatorii au evidentiat faptul ca in multe rufe murdare traiesc si se inmultesc agenti patogeni periculosi cum ar fi E. coli care poate ramane in tesaturi ore in sir.

Salmonella poate supravietui pe hainele nespalate timp de cateva saptamani, iar Stafilococul care poate provoca infectii, poate supravietui chiar luni intregi.

Pentru o mai buna informare accesati si link-urile: calcat haine Bucuresti si curatatorie perne Bucuresti.

ce-agenti-patogeni-se-gasesc-in-rufe-murdare

ce-agenti-patogeni-se-gasesc-in-rufe-murdare

Cum se depoziteaza corect rufele murdare

 

Depozitarea in masina de spalat nu este deloc recomandata, aceasta fiind locul ideal (intunecos, cald si umed) pentru inmutirea agentilor patogeni care se pot gasi in rufele murdare.

Pentru depozitarea adecvata a rufelor murdare ai nevoie de zone bine aerisite, uscate si, daca se poate, expuse la lumina soarelui. Totodata, poti merge pe principiul organizarii rufelor murdare pe masura ce se strang, acest lucru usurandu-ti considerabil procesul de spalare.

Iata cateva solutii pentru depozitare rufe murdatre:

  • Dulap rufe murdare – Pentru depozitarea rufelor murdare, poti desemna un dulap de rufe murdare, adica un corp de mobilier aflat intr-un loc uscat si aerist, unde membrii familiei sa stie ca pot depozita lenjeria si hainele murdare pe masura ce se strang.
  • Cos rufe murdare – Un cos de rufe murdare plasat intr-o debara uscata, cat mai aproape de baie, poate fi o solutie buna. Poti lua in calcul sa pui cate un cos rufe murdare in fiecare camera a copiilor, cu conditia ca acesta sa fie golit zilnic.
  • Sac de transport rufe murdare – Un sac pentru rufe murdare poate fi ideal pentru a depozita si transporta lenjeria si hainele murdare, cu conditia sa il speli periodic si sa nu permiti ca rufele sa stea in acesta mai mult de o zi. Mai mult, daca nu speli acasa, cu siguranta vei avea nevoie de solutii de transport rufe murdare, cum ar fi acest sac.Pentru o mai buna informare accesati si link-urile: curatatorie chimica haine Bucuresti si curatatorie haine Bucuresti
ce-agenti-patogeni-se-gasesc-in-rufe-murdare

ce-agenti-patogeni-se-gasesc-in-rufe-murdare

Cat de des trebuie spalate rufele murdare

 

Tinand cont de faptul ca lenjeria intima ar trebui schimbata in fiecare zi, hainele o data la doua sau trei zile, iar lenjeria de pat saptamanal, spalarea rufelor murdare trebuie facuta cat mai des.

In familiile cu multi membri, este necesara chiar spalarea zilnica pentru a nu permite strangerea si depozitarea a unor cantitati mari de rufe murdare. curatatorie piele Bucuresti si curatatorii rocii de mireasa Bucuresti.

ce-agenti-patogeni-se-gasesc-in-rufe-murdare

Cum poti preveni strangerea in exces de rufe murdare

 

Pentru a nu permite strangerea mormanelor de rufe murdare in cosurile de rufe sau in dulapuri, exista o singura solutie – crearea unui program riguros de spalare. Desigur, fercventa cu care pui in functiune masina de spalat este conditionata de numarul de copii din casa, dar si de numarul adultilor.

Pentru a-ti fi mai usor cu spalarea rufelor murdare, poti incepe sa le organizezi pe masura ce se strang, punand la dispozitia membrulor familiei cosuri adecvat etichetate. Astfel, ei vor stii excat unde sa puna rufele albe, sau colorate, pe cele groase sau delicate.

share: