Ghiduri pentru a vă bucura de mai multe prosoape curate și de întreținerea lor corectă
Nu contează dacă vă bucurați de un duș relaxant sau îl luați grăbit, ceea ce contează cel mai mult este accesoriul pe care îl folosiți pentru a șterge excesul de apă. Cred că nimeni nu ar vrea să-şi frece corpul cu o cârpă aspră, urât mirositoare și zgrunțuroasă! Pielea noastră delicată merită tratament special și ce poate fi mai bun decât un prosop pufos și parfumat? Sfaturile de sus sunt destinate tuturor acelora care își doresc o experiența de baie confortabilă.
Dacă doriți să aveți prosoape de bumbac perfect îngrijite, trebuie să urmați niște reguli importante. Sapunul și cantitatea de detergent pe care le utilizați precum și metoda de uscare sunt foarte importante pentru întreținerea acestor produse. Urmând aceste sfaturi simple veți fi mereu mulțumiți de prosoapele pe care le aveți.
Verificați prosoapele înainte de a le cumpăra
Pentru ca noua ta investiție în prosoape de calitate superioară să dureze, este recomandat să ai grijă de ele chiar din prima folosire. Spală-le la o temperatură rece și adaugă puțin detergent lichid și o cană cu oţet alb pentru a le menține într-un mod natural. Nu uita apoi să le usuci bine pentru a preveni mirosul neplacut. Dacă urmezi acest sfat, vei putea folosi prosoapele pentru corp, față și cap mai mult timp fără nicio problema!
Nu aruncați prosopul încă umed în coşul de rufe, chiar dacă este prevăzut cu o gaură
Nu aruncați prosopul de baie ud în coșul de rufe, alături de haine sau lenjerie! Aceasta poate provoca mucegăire, prinderea unui miros neplăcut și chiar introducerea bacteriilor. Mai bine uscați-l în aer liber sau spălați-l imediat, dacă vă permite timpul. Un miros acru e semn că numărul de bacterii este în creștere și trebuie să rețineţi că şi pentru prosoape există regulile igienice – tocmai aceastea ni le asigură confortul şi siguranţa dorit.
Atunci când spălați rufe, nu uitați să acordați atenție cantității de detergent și calității acestuia
Un sfat important atunci când spălați prosoapele ar fi cantitatea și calitatea detergentului. Utilizați cantitatea corectă de detergent (raportată la numărul de prosoape spălate într-o dată) și alegeți un produs de calitate. Dacă folosiți prosoape colorate, evitați să folosiți detergenții cu înalbitori, pentru că s-ar putea să decolorați materialul.
Prosoapele de baie trebuie să fie șterse separat de restul rufelor. Magazinul obișnuit de detergent nu este necesar pentru a le face igienice; o cantitate mică de detergent cu un program la temperatura crescută poate fi suficientă. Totuși, asigurați-vă că clătirea are loc corect, întrucât urmele neclare ale detergentului sau mirosul vor rămâne în țesăturile prosoapelor dacă nu se spală bine.
Mulți se bazează pe balsamul de rufe pentru a face prosoapele moi și pufoase, dar eu sunt împotriva folosirii acestuia din cauza toxicității. O soluție mult mai naturală ar fi pregătirea unei soluții din oțet sau bicarbonat de sodiu împreună cu câteva picături de ulei esențial, care va ajuta la păstrarea prosoapelor și la absorbirea mai bună a apei.
Dacă doriți să igienizați hainele și să obțineți un balsam 100% natural pentru rufe, uleiurile esențiale sunt soluția ideală. Uleiul de arbore de ceai (tea tree) și cel de eucalipt au proprietăți antifungice, iar uleiul esențial de portocală distruge bacteriile. Pentru a prepara balsamul, puneţi ‘2-3 linguri’ oţet sau bicarbonat de sodiu în compartimentul special și adaugă ’10-15 picaturi’ din produsele cosmetice sau aromaterapeutice preferate. Acesta este tot!
Un mod natural și eficient de curățare a prosoapelor este să le adăugați într-un ciclu complet de spălare, o cană cu oțet alb. După aceasta, puneți în mașina de spălat apă caldă și adaugând jumătate de cană bicarbonat de sodiu, rulați din nou un ciclu complet. Oțetul conține acid acetic care descompune depunerile minerale iar bicarbonatul are proprietăți alcaline ridicate care eliminá mirosurile neplacute și dizolvá murdaria și grasimea. Cu toate că este foarte eficient, acest tip de spalare nu trebuie folosit la fiecare proces, ci doar atunci când
Nu trebuie să neglijați uscarea
După ce spălarea a fost completată, luaţi prosoapele şi lăsaţi-le să se usuce. Este recomandat ca acestea să fie expuse la aerul curat în balcon sau afară, fie la umbra, fie pe suprafeţe uscate. Nu le puneți direct în razele soarelui deoarece pot fi decolorate și devin mai rigid și aspru.
Abordăm problema bacteriilor cu o viziune completă pentru a întârzia dezvoltarea lor
De fiecare dată când ne ducem la duș, trebuie să folosim un produs de curățare puternic și să ne spălăm bine în toate zonele problematice. Este important ca, imediat după ce ne clătim cu apa, să utilizam săpun pentru a neutraliza orice bacterii sau alte resturi care pot fi prezente pe corpul nostru. Iar atunci când terminam de spalat, trebuie să fim siguri că mai îndepartam complet din haine orice fire de păr ramase in urma.
- Dacă vrei ca prosopul tău să fie curat și sănătos, asigură-te că îl usuci sau speli (dacă este posibil) între fiecare folosire. Bacteriile rămase pe un prosop umed se multiplică rapid dacă nu este curatat corespunzator între utilizari.
- Pentru a asigura că hainele dvs. sunt perfect curate, urmăriți cu atenție mașina de spălat. Oamenii pierd în medie 1 miliard de celule moarte de pe piele în fiecare zi, iar multe dintre ele ajung pe îmbrăcăminte și prosoape, care la rândul lor aterizează în mașina de spălat. Din acest motiv, înainte de a spăla prosoapele, folosiți un sfert de cană de înălbitor și lăsați mașina s-o ruleze în gol pentru o curaţare profundă.
- Spălarea prosoapelor corect este esențială pentru a reduce răspândirea bacteriilor. Pentru a vă asigura că prosoapele sunt curate, spălați-le în încărcături mici și folosiți detergent adecvat plus soluție specializată pentru pete. Asigurați-vă că scoateți prosoapele repede din mașina de spalat și uscați-le complet pe uscator. Dacă un prosop are încă o aromă specifica dupa ce a fost spalat, clorul va elimina bacteriile persistente si va prevenii reaparitia mirosului neplacut.
- Spălați prosoapele cat mai des. Cel mai bine ar fi să nu folosiți același prosop de baie în mod repetat, decât cel puțin o dată la trei spălări.