Ingrijirea costumelor de baie
Cand vin zilele calde de vara, femeile isi doresc sa profite la plaja si la piscina. Uneori, machiajul si accesoriile pot fi greu de intretinut in aceste conditii. Asa ca astazi ne-am gandit sa discutam despre un subiect care credem ca te intereseaza: cum sa pastrezi costumul de baie atat de frumos precum ai cumparat-o, fara prea mult efort?
Orice costum de baie, indiferent daca este facut din materiale rezistente sau nu, poate fi afectat de factori adversi precum soarele puternic, apa sarata si nisipul. Acestea pot provoca deteriorarea in timp a costumului de baie.
Pentru a te asigura ca costumul tau de baie se mentine in cea mai buna stare, iti oferim cateva sfaturi utile.
Spalati-l cu mana
Cand vine vorba de costumul de baie, cea mai buna metoda de intretinere este sa il speli manual. Inmuia-l in apa calduta timp de 30 minute, astfel incat clorul si sarea din mare sau piscina sa fie indepartate. Foloseste apoi un detergent foarte slab si lasa sa stea alte 10-15 minute. Spala cu miscari blande pentru a nu deteriora materialul sensibil.
Samponul nostru este delicat pentru materialul costumelor de baie
In loc de detergent, poti folosi un sampon delicat pentru a spala costumul. Acest lucru te va ajuta sa eviti decolorarea si distrugera elasticului. Citeste cu atentie eticheta produsului ca sa fii sigur ce temperatura este mai potrivita pentru spalarea produselor tale. De obicei, temperaturile mai mari de 30°C sunt de evitat.
Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat pentru curatarea petelor
Pentru a inlatura petele de pe costumul de baie, fie ca sunt pete de inghetata sau lotiune, folositi o pasta realizata dintr-o combinatie de bicarbonat de sodiu si otet. Aplicati-o direct peste pete si masati usor cu un burete umed. Lasati produsul sa actioneze timp de cateva minute inainte de a clati cu apa curata.
Pentru a fi sigur ca petele dispare, incearca sa pui costumul de baie intr-un lighean cu apa si putin otet. Acest procedeu ar trebui sa fie eficient pentru curatarea costumului tau de baie.
Dupa cada, clatiti-va costumul de baie cu putina apa si detergent pentru haine delicate sau sampon pentru a inlatura mirosul de otet.
Nu lasă soarele să usuce lucrurile
Dupa ce ai spalat si stors costumul de baie, lasa-l la uscat intr-un prosop moale si bine impaturit pentru a absorbi umezeala in exces. Nu il lasa la uscat la soare – acesta poate decolora culorile si accesoriile, in plus poate face elasticul din material mai moale, ceea ce te va face sa nu iti mai placa costumul de baie data viitoare.
După ce ne reîntoarcem de la plajă, adesea observăm fire de nisip prins în materialul costumului de baie. Nu ar trebui să încerci să scapi de acestea zgâlțâind cu vigoare țesătura, pentru că nu vei reuși.
Daca vei intampini o situatie in care costumul tau de baie se umple cu nisip, iti recomandam sa il lasi imersat jumatate de ora intr-o apa calduta, dupa care sa il clati cu dusul. Acesta prelungeste presiunea apei asupra nisipului pentru a fi indepartat mai usor. Daca asta nu functioneaza, las-l la uscat si foloseste un feon setat la o viteza maxima si o temperatura scazuta pentru a indeparta nisipul.
Principii de bază pentru îngrijirea costumelor de baie:
- Clatiti-le manual la o temperatura de 30°C.
- Evita sa speli si sa stergi chimic materialele.
- Evita sa folosesti albusul
- Nu le lăsați în lumina directă a soarelui pentru a le usca.
- Alege-ti produse de curatare delicate
- Daca urmezi sfaturile de mai sus, costumul tau va arata chiar si sezonul viitor in aceeasi stare!